Biografie


Koen Masteling

De optimistische tenor Koen Masteling is veelzijdig werkzaam binnen het klassieke werkveld. Zo speelt hij in verschillende operaproducties, waaronder traditionele producties, maar ook veel nieuw geschreven werk. Hij is solist bij concerten met repertoire dat reikt van oude muziek tot hedendaagse muziek.

Studie

In 2023 is Koen afgestudeerd aan de Master of Music aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) waar hij studeerde bij Marcel Reijans. Tijdens zijn studie in Rotterdam heeft hij ook gewerkt met Daan Boertien, David Bollen en Maarten Hillenius. Aan zijn Bachelor of Music in Tilburg is hij summa cum laude afgestudeerd met zowel zang als spel als hoofdvak. Hij werd in Tilburg vocaal gecoacht door Harry Ruijl en kreeg spellessen van onder andere Marc Krone en Brigitte Odett. Tijdens zijn studies heeft Koen masterclasses gehad van onder meer Margreet Honig, Paul McNamara, Monique Wagemakers, Paul Triepels, Henk Neven en Charlotte Riedijk.

Werkervaring

De afgelopen jaren heeft Koen al veel werkervaring op mogen doen binnen het opera en oratorium werkveld. Zo heeft hij rollen gezongen bij operagezelschappen als Holland Opera en Opera Spanga. Ook is hij solist geweest bij verschillende oratoria en opera/operette concerten met onder meer Philharmonie Noord en Domestica Rotterdam. De komende tijd zal hij onder andere de rol van Adario zingen in 'Les Indes Galantes' met het Apollo Ensemble en zal hij verschillende rollen spelen in de reprise van 'Madam Scrooge' bij Opera Spanga.