Kersentuin - Holland Opera

21 juni t/m 8 juli 2023 bij Fort Rijnauwen in Utrecht

Informatie:

Met landgoed Rijnauwen als decor maakt Holland Opera voor het eerst in Nederland een grootschalige opera van Tsjechovs Kersentuin

Compositie: Niek Idelenburg

Libretto: Jacob de Groot

Regie: Joke Hoolboom

Instrumentalisten:  Jong Nederlands Blazers Ensemble

Varya vraagt zijn moeder Ljoebov (Ekaterina Levental) uit Parijs terug te keren naar Rijnauwen. Hun landhuis is omgeven door een prachtige oude boomgaard, maar de familie zit diep in de schulden en zal iets moeten doen om een veiling van het landgoed te voorkomen.

In Kersentuin, met het betoverende landgoed Rijnauwen als decor, wanen we ons in een ongerept stukje natuur en voelen we mee met de familie en hun verlangen om het verleden te behouden. Dit verleden is bepaald niet smetteloos. Geteisterd door schulden, onuitgesproken familieperikelen en achtervolgd door het verdriet om een verloren kind doet het stuk denken aan de beroemde Deense film: Festen.

Heden, verleden, melancholie, hebzucht en daadkracht vormen de uitgangspunten voor deze Kersentuin waarmee Holland Opera, voor het eerst in Nederland, een grootschalige opera van Tsjechovs geliefde toneelstuk maakt.


Koen was te zien en te horen in de rol van Jasja.
Meer informatie op: Holland Opera